ESET/Nod32 Online Scanner

ESET Online Scanner is een gebruikersvriendelijke, gratis en krachtige tool die je kunt gebruiken om virussen (malware) van elke PC verwijderen, waarbij je alleen je webbrowser gebuikt zonder dat je antivirus software hoef te installeren. De ESET Online Scanner gebruikt dezelfde ThreatSense® technology en signatures als ESET Smart Security/ESET NOD32 Antivirus, en is dus altijd up-to-date Je hebt wel administrator/beheerders rechten nodig om ESET Online Scanner te kunnen gebruiken.

Naar de scanner        Website van de ESET/Nod32

HouseCall TrendMicro

Trend Micro heeft HouseCall, een goede zeer populaire online scanner om virussen, trojaanse paarden , wormen, ongewenste browser plug-ins en ander malware te identificeren en op te ruimen. HouseCall heeft een intuïtieve interface en scant snel. U hebt daarbij de keuze om uw hele pc te scannen of alleen bepaalde mappen. HouseCall maakt daarbij gebruik van Trend Micro Smart Protection om er zeker van te zijn dat ook de laatste bedreiging worden gedetecteerd.

Naar de scanner         Website van Trendmicro

BitDefender Online Scanner

BitDefender Online Scanner is de volgende gratis opruimer van malware die vanuit uw webbrowser is te gebruiken. Het is een online scanner die gebruik maakt van BitDefenders scan engine om virussen en spyware op uw PC op te sporen. Vanuit uw browser scant hij uw geheugen, bootsectoren en alle files en ruimt automatisch op. Het grote voordeel is ook nu weer dat u daarvoor niets hoeft te installeren, maar ook zonder dat u uw gebruikte antivirus hoeft te verwijderen.

Naar de scanner        Website van BitDefender

FreeScan/McAfee

McAfee is een van oudsher bekende op de antivirus markt. FreeScan helpt u duizenden virussen te detecteren op uw PC. Hierbij maakt FreeScan gebruik van de McAfee VirusScan engine en scant ook op de laatst bekende “in het wild” virussen. Het resultaat wordt getoond als een lijst met geïnfecteerde bestanden met extra informatie hoe uw systeem schoon te maken. Hiervoor zou u bijvoorbeeld McAfee Labs Stinger dat de meest “in het wild”voorkomende virussen detecteert en opruimt.

Naar de scanner        Naar de website van McAfee

Panda ActiveScan

Panda ActiveScan is de laatste online scanner die ik wil noemen. Het biedt dezelfde functionaliteit als de andere scanners, maar is niet in staat de gevonden bedreigingen op te ruimen. Daarvoor krijgt u het advies om een gratis (wel registreren) of een betaalde scanner van Panda te installeren. Omdat de scan online gebeurt wordt ook nu weer de laatste virus-database gebruikt.

Naar de scanner        Naar de website van Panda Security