jv16 PowerTools Lite

PowerTools Lite is een klein tooltje dat z’n werk echter heel goed doet. Lang geleden toen Microsoft begon Windows uit te rusten met een register, gebruikten de programmeurs bij Microsoft al RegClean. Niet lang daarna ontdekte ik Regcleaner van een 16 jarige Finse student. Inmiddels is dit programma uitgegroeid tot uitgebreide commerciële versie, jv16 PowerTools, die veel meer mogelijkheden heeft. PowerTools Lite is een gratis programma dat het register grondig doorzoekt op foutieve en onnodige vermeldingen die u vervolgens na het maken van een backup kunt laten repareren en verwijderen. Klein, simpel, eenvoudig en doelmatig. Wel even eerst je emailadres registreren

Naar de website met de download

RegScrubXP

Met dit programma kunt u het Windows-register controleren en alle onnodige zaken eruit halen. Hierdoor wordt het register kleiner en sneller. Vaak blijven na deïnstallaties nog overbodige programmaresten over. Met RegScrubXP kunt u ook deze achtergebleven sporen wissen. Wanneer u op de knop RegScrubXP Finds Problems klikt, wordt het register op fouten gecontroleerd. Nadat RegScrubXP klaar is met zoeken, wordt een lijst met mogelijke fouten getoond. U kunt daarna zelf aangeven welke fouten u wilt oplossen en welke fouten u wilt laten staan. Klik vervolgens op de knop Fix Selected Problems en alle geselecteerde fouten worden opgelost. Er is een kleine oudere, maar nog steeds bruikbare versie 3.25, maar ook een nieuwe versie 5.1 die echter Microsoft .Net Framework 3.5 nodig heeft.

Naar de download van 3.25        Naar de download van 5.1

TweakNow RegCleaner

TweakNow RegCleaner is registry cleaner freeware. Met TweakNow RegCleaner kunt u de onnodige informatie verwijderen die achterblijft in het Windowsregister na het installeren en verwijderen van software. Als er teveel informatie achterblijft in het Windowsregister kan na verloop van tijd de PC traag en instabiel worden. Daarom is het aan te raden om om de paar maanden het register op te schonen met een programma zoals TweakNow RegCleaner.

Naar de website        Naar de download

Eusing Free Registry Defrag

Eusing Free Registry Defrag optimaliseert het register door gaten, fragmenten en loze ruimte op te ruimen en ruimtes op te vullen. Na het verwijderen van geïnstalleerde software blijven er vaak dingen achter in het register. De gegevens worden als leeg gemerkt, maar blijven wel in het register aanwezig. Dit heeft een voortdurende groei van het register tot gevolg en dat veroorzaakt dan weer dat de PC steeds trager start en er steeds minder (virtueel) geheugen beschikbaar is. Eusing Free Registry Defrag scant het register en maakt het compacter waardoor het minder Ram in beslag neemt en de performance van de PC verbetert.

Naar de website        Naar de download

Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner kan problemen in het Windows-register lokaliseren en corrigeren, zoals ontbrekende verwijzingen naar gedeelde DLL’s, ongebruikte registratie gegevens van bestandsextensies en ontbrekende en foute paden naar toepassingen. Wise Registry Cleaner markeert register items die veilig zijn te verwijderen en welke niet aangeraden worden om te verwijderen. Het maakt automatisch een back-up van de verwijderde register sleutels. Er kan ook een handmatige back-up van het hele register gemaakt worden voordat u bewerkingen doet. In essentie is dit product veiliger is dan andere registry tools. Wise Registry Cleaner maakt het gebruikers ook mogelijk systeemherstelpunten te verwijderen.

Naar de website        Naar de download