Cobian Backup and Cobian Reflector

Cobian Reflector is de nieuwe naam voor de nieuwste versie van Cobian Backup. Cobian Backup is een multi-threaded programma dat gebruikt kan worden om back-ups van uw mappen en bestanden te maken naar andere mappen / schijven in dezelfde computer of andere computer in uw netwerk. FTP back-up wordt ook ondersteund in beide richtingen (download en upload).

Het programma bestaat uit twee verschillende modules: de toepassing en een service. Het programma draait op de achtergrond, gebruikt weinig geheugen en controleert uw backup taken en voert deze indien nodig uit. Cobian Backup is geen gebruikelijke backup applicatie: het kopieert alleen uw bestanden en mappen in originele of gecomprimeerde modus naar de andere bestemming, het resultaat is veiligheidskopie.
Een “Scheduler voor veiligheidskopieën” is een betere omschrijving voor het programma. Cobian Backup ondersteunt verschillende methoden van compressie en sterke encryptie. Inmiddels is versie 11 verschenen. Misschien is dit wel de laatste versie van een prima backup programma, want het is al heel lang erg stil op de site en de ontwikkeling lijkt stil te staan.

Naar de website        Naar de download