Personal Backup

Wij zijn al langere tijd op zoek naar een goede vervanging van Cobian Backup, omdat de ontwikkeling daarvan gestopt lijkt. We denken dat we in Personal Backup een uitstekende vervanger hebben gevonden. Daar zijn we na een paar maanden testen en uitzoeken inmiddels van overtuigd.
De vorige regel geeft al aan dat het niet simpel was, maar dat komt omdat het programma heel veel kan en veel opties heeft. Het is dus soms even zoeken, en dat komt omdat, althans dat vinden wij, de interface niet erg overzichtelijk is en soms zelfs rommelig. Dat kan zeker nog beter. Maar er wordt wel continu verder ontwikkeld door de maker Dr. J. Rathlev.
Er kunnen een onbeperkt aantal back-up taken ingesteld en opgeslagen worden. Dat vindt plaats door een verkenner-achtige structuur waarin mappen, submappen enz in of uitgeschakeld kunnen worden. Er kan ook gefilterd worden. Er kunnen mappen als doel worden ingesteld, maar dat kan ook een FTP-server zijn. Back-ups kunnen worden gezipt, en desgewenst ook met een AES-algoritme worden ge-encrypt. Volledige, differentiële en incrementele back-ups zijn mogelijk. Je kunt de back-up handmatig starten, maar er zijn ook nog een aantal andere mogelijkheden, o.a., en dat is onze favoriet, na de eerste afmelding op een dag.
Verder kunnen er back-up schema’s worden ingesteld. Mogelijkheden te over.

Naar de website        Naar de download