Pegasus Mail

Pegasus Mail is een veelzijdig, volwaardig en vooral veilig mailprogramma. Bovendien is het gratis. Ontwikkelaar David Harris bracht in 1990 als een van de eersten een e-mailprogramma op de markt; eerst een DOS-versie (die je nog steeds kunt downloaden), later Windows-versies. Pegasus Mail is daarmee een van de oudste nog bestaande mailprogramma’s dat behalve onder Vista ook onder XP, Windows 2003, 2000, NT4, en 98 werkt en sinds kort ook onder Windows 7, zelfs 64-bit.
Veiligheid staat voorop in Pegasus Mail. Het heeft met Spamhalter een ingebouwd zelflerend spamfilter, maar werkt ook uitstekend samen met andere spamfilters Pegasus Mail detecteert phishing-berichten; kwaadwillenden proberen je hiermee naar een niet officiële website van bv. een bank te lokken om je pincode of creditcardnummer te achterhalen die dan misbruikt worden. Het is een bijzonder veelzijdig programma met heel veel opties die ander programma’s niet zouden misstaan o.a. IMAP ondersteuning.
Als je eenmaal aan de interface bent gewend wil je het niet meer missen. Het is in ieder geval mijn favoriet en ik wacht met spanning op de Nederlandse vertaling. Het is overigens ook vanaf USB-stick te gebruiken.

Naar de website        Een Nederlandse website        Naar de download