Eset

Nod32 Antivirus van Tsjechische Eset staat vooral bekend om zijn zeer lage belasting en hoge effectiviteit. Met z’n ThreatSense techniek is deze scanner erg slim; het heeft veel minder van die vervelende vals/positief meldingen dan andere producten die met heuristiek werken.
Er wordt een minimale hoeveelheid geheugen gebruikt, en dat heb ik wel eens anders gezien. Het iets duurdere ESET Smart Security heeft ook een firewall en spamfilter.

Naar de website        Een testversie downloaden

Bitdefender

BitDefender is van oorsprong Roemeens. Met Antivirus biedt Bitdefender een geavanceerde tegen virussen, spyware, phishing-aanvallen Dankzij zijn grote gebruiksgemak en automatische updates per uur, is BitDefender Antivirus goede keuze voor de bescherming van uw pc - zonder deze te vertragen. Het pakket werkt proactief tegen identiteits diefstal. Er is ook een versie met spamfilter, maar die is weer net even iets duurder.

Naar de website        Een testversie downloaden

G Data Antivirus

G Data Antivirus, een Duits product, komt regelmatig als beste uit testen van commerciële anti-virus pakketten. Dit pakket wil ik dan ook als eerste noemen. Niet dat wij het persoonlijk kennen, maar het zal wel niet voor niets zijn dat G Data Antivirus regelmatig hoog scoort. Er wordt snel op nieuwe virussen gereageerd. Een eenvoudige interface en minimale belasting, gecombineerd met intelligente technieken maken dit pakket tot een goede keuze.

Naar de website        Een testversie downloaden

Kaspersky

Kaspersky Antivirus is een Russisch product. Het werd door professionals een tijd gezien als verreweg het beste in zijn soort.
Een belangrijke reden daarvoor was het een hele hoge detectie graad heeft voor allerlei soorten bedreigingen. Een keerzijde was dat de interface niet zo gebruikersvriendelijk was als van andere producten.
Recent heeft Kaspersky dit belangrijk verbeterd en het is nu net zo makkelijk te gebruiken als andere pakketten. Dagelijks wordt de scanner bijgewerkt. Het programma checked zelfs regelmatig of de antivirus onderdelen niet verandert zijn.

Naar de website        Een testversie downloaden

Symantec Norton Antivirus

Norton Antvirus is één van wereld meest verkocht beveiligingsprogramma’s Het grootste probleem was echter de performance (prestatie) van die pakket. Die kritiek heeft Symantec zich aangetrokken en dat is na de 2009 versie in de 2010 versie weer aanmerkelijk verbeterd. Norton Antivirus heeft geavanceerde detectie techniek in huis om u tegen allerlei bedrieging te beschermen en scoort over het algemeen goed in diverse testen. Dat mag natuurlijk wel als één van de oudste spelers in deze markt. In het verleden waren er nog wel eens conflicten met andere software en was het moeilijk om dit pakket geheel van een PC te verwijderen.
Daar had men zelfs een aparte tool voor gemaakt.

Naar de website        Een testversie downloaden