Pegasus Mail

Pegasus Mail is een veelzijdig, volwaardig en vooral veilig mailprogramma. Bovendien is het gratis. Ontwikkelaar David Harris bracht in 1990 als een van de eersten een e-mailprogramma op de markt; eerst een DOS-versie (die je nog steeds kunt downloaden), later Windows-versies. Pegasus Mail is daarmee een van de oudste nog bestaande mailprogramma’s dat behalve onder Vista ook onder XP, Windows 2003, 2000, NT4, en 98 werkt en sinds kort ook onder Windows 7, zelfs 64-bit.
Veiligheid staat voorop in Pegasus Mail. Het heeft met Spamhalter een ingebouwd zelflerend spamfilter, maar werkt ook uitstekend samen met andere spamfilters Pegasus Mail detecteert phishing-berichten; kwaadwillenden proberen je hiermee naar een niet officiële website van bv. een bank te lokken om je pincode of creditcardnummer te achterhalen die dan misbruikt worden. Het is een bijzonder veelzijdig programma met heel veel opties die ander programma’s niet zouden misstaan o.a. IMAP ondersteuning.
Als je eenmaal aan de interface bent gewend wil je het niet meer missen. Het is in ieder geval mijn favoriet en ik wacht met spanning op de Nederlandse vertaling. Het is overigens ook vanaf USB-stick te gebruiken.

Naar de website        Een Nederlandse website        Naar de download

Thunderbird

Thunderbird is de e-mailcliënt uit de stal van Mozilla, de makers van Firefox. Het is ontwikkeld door Mozilla Corporation en honderden vrijwilligers. Thunderbird is gebaseerd op de Gecko-rendermachine. Net als de webbrowser Mozilla Firefox heeft Thunderbird als doel een snel, functioneel en krachtig programma te zijn, zonder een overmaat aan toeters en bellen. Het programma kan ook gebruikt worden als nieuwslezer (RSS-reader) en kent nog vele ander handige Add-ons waar het mee uit te breiden is. Er is een Nederlandse vertaling en Nederlandse spellingscontrole. Er worden regelmatig nieuwe versie en updates van Thunderbird uitgebracht voor Windows, Mac OS X en Linux. Er is ook een PortableThunderbird voor gebruik op uw USB-stick

Eudora

Eudora OSE is de e-mailcliënt van Qualcomm. Voor de eerste versies moest betaald worden of ze hadden een reclamebanner, maar ook Eudora is in de strijd met Microsoft Outlook ten onder gegaan. Tegenwoordig is het programma gratis en gebaseerd op Thunderbird. Het heeft zeker voordelen o.a. kun je eerst de headers van email ophalen waarna je kunt beslissen of je de berichten wilt ophalen of ze wilt wissen. Eudora heeft een trouwe groep gebruikers en u zou het kunnen proberen als u een ander e-mailprogramma dan Outlook wilt. Er is overigens ook een versie voor de Apple Mac. Ontwikkelaars werken nu aan een nieuwe versie die waarschijnlijk ook voor Linux beschikbaar komt. Naast alle standaard e-mailfuncties heeft Eudora OSE Bayesiaanse spamfilters, bericht tagging, mailbox filtering, e-mail redairection, geïndexeerd e-mail zoeken, en nog veel meer.

Naar de website        Naar de download

Sylpheed

Sylpheed is een lichtgewicht e-mailcliënt die u bijvoorbeeld heel goed zou kunnen gebruiken op een USB-stick. U hebt met Sylpheed dan altijd en overal waar een internetverbinding is, de beschikking over uw eigen e-mailprogramma en al uw email. U kunt meerdere accounts instellen en u kunt berichten in discussie vorm weer geven. Het is een programma dat u op een ordelijke manier uw email eenvoudig laat beheren. Voor wie meer wil is er een uitgebreid scala aan opties. En dat allemaal in het Nederlands, hoewel ik toch ook nog wel enkele Engels termen tegenkom. Persoonlijk heb ik liever een emailclient die ook HTML kan weergeven en dat kan Sylpheed niet. Anderen hebben daar weer geen behoefte aan en voor hen is dit een uitstekend programma. Naar de website          Naar de download

Incredimail

Incredimail is een gratis e-mail programma vergelijkbaar met Outlook(Express), met dit verschil dat je met Incredimail jouw e-mail bericht qua opmaak aanzienlijk kunt verfraaien. Persoonlijk houd ik daar niet van, maar sommige mensen vinden het leuk.
Er bestaan al honderdduizenden mensen die Incredimail gebruiken. Van de website: “Je e-mail bericht zal nooit meer saai zijn en jouw ontvangers zullen zich keer op keer verbazen.”

Naar de website         Naar de download